به گزارش صد آنلاین، مطالعات محققان دانشگاه هاروارد آمریکا نشان داده که استفاده از روغن زیتون، به جای چربیهایی مانند مارگارین و سس مایونز، میتواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد.
مطالعات محققان دانشگاه هاروارد آمریکا نشان داده که استفاده از روغن زیتون، به جای چربیهایی مانند مارگارین و سس مایونز، میتواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد.
زوال عقل که بیماری آلزایمر شایعترین شکل آن است، طیفی از علائم را شامل میشود که بر حافظه و تواناییهای ذهنی تأثیر میگذارند تا جایی که زندگی روزمره را مختل میکنند.
دانشمندان برای بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و مرگهای مرتبط با زوال عقل، دادههای مربوط به وضعیت سلامتی بیش از ۹۰ هزار شهروند ایالات متحده آمریکا را در یک دوره ۳۰ ساله تجزیه و تحلیل کردهاند. از این تعداد ۴ هزار و ۷۴۹ نفر بر اثر زوال عقل جان باخته بودند.
براساس گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان دریافتند افرادی که روزانه بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که هرگز آن را مصرف نکرده یا به ندرت مصرف کرده بودند ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل قرار داشتند.
این پژوهش نشان داد که جایگزین کردن روغن زیتون به جای یک قاشق چایخوری مارگارین یا مایونز در روز، باعث کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل به میزان ۸ تا ۱۴ درصد خواهد شد.
مطالعات قبلی نشان داده بود افرادی که از روغن زیتون به جای چربیهای فرآوری شده یا حیوانی استفاده میکنند به طور بالقوه از سلامت بیشتری برخوردارند. برخی مطالعات نیز مصرف بیشتر روغن زیتون را با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط دانستهاند.محققان میگویند مادهای به نام "اسید اولئیک" موجود در روغن زیتون ممکن است عامل مؤثر در این زمینه باشد.
محققان توصیه میکنند که برای بهرهمند شدن از اثرات مثبت مصرف روغن زیتون، مردم روزانه یک تا پنج قاشق غذاخوری از این روغن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان از زوال عقل رنج میبرند و تخمین زده میشود که سالانه ۱۰ میلیون مورد جدید به این رقم اضافه شود. زوال عقل همچنین هفتمین علت مرگ و میر در میان افراد مسن شناخته شده است.
روغن زیتون به مبارزه با سرطان می پردازد و همچنین در جلوگیری از سرطان سینه به شدت مؤثر است، زیرا حاوی ترکیب طبیعی است و به عنوان یک ماده ضد سرطان عمل می کند. خانم هایی که در رژیم غذایی خود روغن زیتون را جای می دهند، 62 درصد احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند.
اگر روغن زیتون در رژیم غذایی به کار گرفته شود، سطح قند خون تحت کنترل قرار می گیرد و قطعاً به جلوگیری از دیابت کمک خواهد کرد.
روغن زیتون به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک می کند و برای بهبود حافظه و سطح یادگیری بسیار مؤثر است. جالب است بدانید که این دو خاصیت روغن زیتون، قبلا در آزمایش روی موش ها به اثبات رسیده است.
روغن زیتون حتی می تواند برای تقویت استخوان از کلسیم هم موثرتر باشد. مصرف رژیم مدیترانه ای که در آن روغن زیتون زیاد به کار می رود، عاملی برای استحکام استخوان ها خواهد بود.
ما در برهه ای از زندگی با مشکلات روحی مواجه می شویم اما خوشبختانه موادغذایی هستند که می توانند مانند یک داروی ضد افسردگی برای ما عمل کنند که یکی از مهمترین آن ها روغن زیتون است. روغن زیتون فواید بسیار زیادی برای درمان افسردگی دارد، سطح سروتونین را افزایش می دهد و مانند یک قرص آرامبخش عمل می کند.
کاهش وزن اصلا کار راحتی نیست اما خوشبختانه بعضی از مواد غذایی به کاهش وزن سریع تر کمک می کنند که یکی از آن ها روغن زیتون است. کافی است که روغن اصلی آشپزی خود را به روغن زیتون تبدیل کنید و شاهد کاهش وزن سریع خود باشید.
خوشبختانه شما می توانید با استفاده از روغن زیتون سطح کلسترول بد در بدن را کاهش دهید. روغن زیتون حاوی مقداری چربی اشباع و غیر اشباع است که سطح کلسترول خون را کنترل می کند، میزان چربی تک رشته ای غیر اشباع در روغن زیتون بین 75 تا 80 درصد است که باعث ایجاد سطح مناسبی از کلسترول خوب در بدن می شود.